Support och service

NYSTRÖM CYKEL

Inspiration från förr - Konstruerad för framtiden

SUPPORT OCH SERVICE

Vi på Nyström Cykel finns tillgängliga för support och service. Känner man att man inte har tid att kontrollera eller serva sin elcykel så finns det också cykelverkstäder runt om i Sverige som kan hjälpa till med vanlig cykelservice. Det elektriska systemet kräver i regel inget underhåll förutom att man måste ladda batteriet. Om man skulle få problem med det elektriska systemet är det bra om man tar kontakt med oss via kundtjänst e-post och beskriver felet utförligt. Bruksanvisningar mm finns under fliken Bruksanvisningar.


En ren Nyström Special håller längre och mår så mycket bättre. Förvara gärna din Nyström Special på en torr plats, t.ex. garage eller förråd. Somliga har den i vardagsrummet bara för att...


Saker som behöver lite extra uppmärksamhet:

Däcken - vi brukar pumpa 1,5 bar fram och 2,0 bar bak.

Kedjan - rengör och smörj lite grann. Spänn vid behov.

Bromsarna - provbromsa. Byt belägg vid behov. Lufta vid behov.

Reflex, lampa och ringklocka - rengör och kontrollera funktion.


Det är bra om man gör en kontroll/service av sin elcykel på hösten/våren så är den klar att användas. När våren närmar sig och man vill börja cyklar igen då kan det troligtvis räcka med att pumpa däcken och ladda batteriet och man är direkt igång med sin elcykel med härliga cykelturer.


Långtids/Vinterförvaring av cykel/batteriet:

Batteriet får inte monteras loss från cykeln.

Cykeln kan förvaras i både hög och låg temperatur, (bättre med låg temp) +45C till -20C.

Cykeln förvaras helst på en torr plats.

Batteriet ska inte laddas innan förvaring, det mår bäst av långtidsförvaring vid låg spänning.

När det är dags att börja cykla efter långtidsförvaring, ladda batteriet och börja cykla.

Nyström Special har genuina läderprodukter utvecklade för att matcha det klassiska utseendet, samtidigt som de är komfortabla och har en lång livslängd.

Här kommer några tips angående läderprodukterna.

Vi rekommenderar att man tar hand om sin lädersadel och läderhantag med omsorg. Lädersadeln kan bli blöt, då är det bra om den självtorkar. Den kan också släppa färg till dina kläder om den är blöt, så det är bra att använda sadelskydd när cykeln är parkerad och det regnar.

Om man vill så kan det vara bra och smörja in sina läderprodukter med läderfett ett par gånger om året. Vi rekommenderar att man lägger ett tunt lager och låt verka en stund innan du torkar av med en ren trasa och sen använder din cykel.

Leather saddel Nyström Special vintage electric bike
Leather handle Nyström Special vintage electric bike
Leather bag Nyström Special vintage electric bike